Hoe noten bewaren?

Noten kunnen maandenlang goed blijven, mits deze op de juiste manier bewaard worden. Bovendien hangt het er dan ook weer vanaf of de noten naturel, gezouten of gemengd zijn. Verder verschilt de bewaartijd ook voor een gesloten of open verpakking noten. Benieuwd naar hoe, hoelang en waar je noten kunt bewaren, zodat deze zolang mogelijk goed blijven? Wij vertellen je alles over noten bewaren in deze blog. 

Waar noten bewaren?

Wil je je noten zo lang mogelijk goed houden? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten als het gaat om waar je noten moet bewaren. Om noten zolang mogelijk goed te houden is het het beste om noten op een koele, donkere en afgesloten plek te bewaren. Is een notenverpakking al geopend, kun je de noten daarna het beste in een tuperwaredoosje, pot of een afsluitbare trommel bewaren. Zo komt er geen zuurstof bij de noten, waardoor ze minder snel gaan oxideren. 

Hoelang noten bewaren?

De meeste noten zijn tot twee maanden na de tenminste houdbaar datum houdbaar. Dit hangt natuurlijk af van hoe je de noten bewaard. Als je noten op kamertemperatuur bewaard, bijvoorbeeld in een keukenkastje, kunnen deze 6 tot 9 maanden goed blijven. Bij een open verpakking is dit 2 – 4 weken. Mocht je noten langer willen bewaren, kun je ze het beste in een vriezer, koelkast of koude berging of schuur plaatsen. Zo kunnen ze wel tot een jaar goed blijven. 

Wanneer zijn noten bedorven?

Tenslotte is het ook handig om te weten wanneer noten dan echt niet meer goed zijn. Als noten niet meer goed zijn zien ze er ranzig / beschimmeld uit of smaken ze taai. Je kunt dit snel herkennen door goed te kijken, ruiken of proeven. Bij het kopen van noten kun je er bijvoorbeeld al op letten of de noten er goed en vers uitzien. Bij gepelde of gebrande noten zie je dit vaak al aan de kleur. Als ze er donker en niet helder meer uitzien, zijn ze vaak al minder vers en kun je ze mogelijk minder lang bewaren. 

Menu