Hoe noten zouten?

Qua noten kun je vaak verschillende soorten en mixen vinden. Gepeld, ongepeld, gezouten en ongezouten. Het is maar net wat je smaak is. Als je bijvoorbeeld ongezouten noten in huis hebt die je net wat meer smaakt wil geven, dan kun je deze ook gemakkelijk zelf zouten. Niet alleen met zout, maar ook met andere kruiden kun jij je noten op smaak brengen. Gezouten noten kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar als je je noten zelf kruid weet je precies wat erin gaat. Bovendien is het ook zo gedaan. Wij vertellen je in deze blog hoe jij je noten kan kruiden. 

Wat heb je nodig voor noten zouten?

Om te beginnen met het zouten / kruiden van noten vertellen we je eerst wat je hier allemaal voor nodig hebt. Op internet zijn er overigens ook diverse recepten te vinden voor het zouten / kruiden van noten. Dit is in ieder geval de basis die je nodig hebt voor het zouten / kruiden van noten: 

  • Ongezouten noten naar keuze
  • Plantaardige olie
  • Zout en peper
  • Kruiden naar keuze (knoflookpoeder, chilipoeder, paprikapoeder of gemalen komijn bijvoorbeeld)

Hoe bereid je gezouten noten?

Alle ingrediënten bij elkaar? Dan is het tijd voor het bereiden van de noten. Volg deze stappen: 

  1. Allereerst begin je met het voorverwarmen van de oven op 175 graden en het bekleden van een bakplaat met bakpapier. 
  2. Vervolgens doe je de gekozen kruiden in een bakje. In een ander bakje plaats je de noten waar je olie aan toevoegt. Gooi de mix van kruiden eroverheen en zorg dat alle noten goed bedekt zijn met kruiden. 
  3. Verspreid de noten nu over het bakpapier en bak ze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze er dan even uit en schep ze om. Vervolgens moeten ze nog 4 minuten in de oven. 
  4. Zijn de noten klaar uit de oven, plaats ze dan op een bord met een stukje keukenpapier. Hier kun je nog wat zout en peper op de noten bestrooien. Zorg dan dat je de noten goed bewaard in een glazen potje of een tuperware doosje bijvoorbeeld. 
Menu