gezonde amandelen

Zijn amandel noten gezond?

Amandel noten zijn erg populair om te eten, maar de vraag is of amandel noten ook daadwerkelijk gezond zijn? In deze blog wordt er uitgebreid geantwoord op deze vraag zodat je er achter komt of het eten van amandel noten gezond is of juist ongezond is. Uiteraard is het eten van te veel amandel noten ongezond, maar dat geldt uiteraard voor alles waarvan te veel geconsumeerd wordt. Ondanks dat zijn amandel noten wel erg gezond, amandel noten zijn namelijk gevuld met goede stoffen zoals veel vitamines, mineralen en onverzadigde vetten. Dit zorgt ervoor dat amandel noten een rijke bron aan belangrijke voedingsstoffen kunnen zijn. Wij vertellen u alles over gezonde amandelen in deze blog!

Wat zorgt ervoor dat een amandel noot gezond is?

De amandel noot is opgebouwd uit een aantal stoffen die de amandel noot gezond maken. Een van de redenen dat de amandel noot zo gezond is, is dat deze uit een aantal vitamines bestaat. De vitaminen die een amandel noot rijkelijk bevat zijn vitamine C, vitamine E en vitamine K. Doordat amandel noten een rijke bron aan vitamines zijn zullen deze goed bijdragen aan een gezonde levensstijl. Verder bevatten amandel noten ook een aantal gezonde mineralen zoals kalium, fosfor, calcium, ijzer en magnesium. Het beste is om amandel noten onbewerkt te eten, een onbewerkte amandel noot bevat namelijk nog het grootste deel van de gezonde stoffen die er in zitten.

Kun je teveel amandel noten in een dag eten?

Hoewel amandelen erg gezond zijn, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je te veel amandel noten eet. Naast de goede stoffen bevatten amandelen namelijk ook fytinezuur. Fytinezuur is een stof die er voor zorgt dat het lichaam het moeilijker maakt om voedingsstoffen uit je eten op te nemen. In gematigde hoeveelheden zoals een handje per dag kan dit geen kwaad, maar dat is waarom het onverstandig is om dagelijks heel veel amandel noten te eten.

Meer dan alleen gezonde amandel noten

Bij CL Nootjes hebben wij meer dan alleen gezonde amandel nootjes, wij hebben namelijk een zeer ruim assortiment aan gezonde noten. Op die manier kan CL Nootjes goed bijdragen aan uw gezonde levensstijl met ons ruime assortiment aan verse gezonde noten. Bekijk bijvoorbeeld onze gezonde pinda’s, onze gezonde hazelnoten, onze gezonde notenmix en nog veel meer. Bestel daarom de gezonde noten van CL Nootjes, dan bestel je eenvoudig verse en gezonde noten en worden ze snel bij u thuis bezorgd.

Menu