gezonde cashewnoten

Zijn cashewnoten gezond?

Weinig noten zijn zo populair als de cashewnoot, maar de vraag is of cashewnoten ook daadwerkelijk gezond zijn of zijn ze juist ongezond? Die vraag gaan we in deze blog uitgebreid beantwoorden, zodat je er achter kunt komen of het eten van cashewnoten gezond is of juist ongezond. Het is natuurlijk logisch dat het eten van te veel cashewnoten ongezond is, maar dat geldt uiteraard voor alles waarvan te veel geconsumeerd wordt. Ondanks dat zijn cashewnoten wel erg gezond, cashewnoten zijn namelijk gevuld met goede stoffen zoals veel vitamines, mineralen en onverzadigde vetten. Dit zorgt ervoor dat cashewnoten een rijke bron aan belangrijke voedingsstoffen kunnen zijn. Wij vertellen u in deze blog alles over gezonde cashewnoten!

Wat maakt cashewnoten nou zo gezond?

Er zijn een aantal factoren die een cashewnoot gezond maakt. Ten eerste zijn cashewnoten rijk aan een aantal goede vitaminen. De vitaminen die een cashewnoot rijkelijk bevat zijn vitamine A, vitamine C, vitamine D en vitamine K. Doordat cashewnoten een rijke bron aan vitamines zijn zullen deze goed bijdragen aan een gezonde levensstijl. Verder bevatten cashewnoten ook een aantal gezonde mineralen zoals kalium, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Het beste is om cashewnoten die niet gezout zijn te eten, ongezouten bevatten cashewnoten namelijk minder zout, gezouten noten zorgen er al snel voor dat je te veel zout binnenkrijgt. Aangezien er al relatief veel zout in ons eten zit, is het eten van gezouten noten relatief ongezond.

Hoeveel cashewnoten kun je per dag eten?

Het is uiteraard wel belangrijk om, zoals hiervoor al benoemd, niet te veel cashewnoten te eten. Te veel cashewnoten zijn namelijk wel ongezond. De aangeraden hoeveelheid cashewnoten om op een dag te eten zijn om en nabij 25 gram cashewnoten. Door 25 gram cashewnoten per dag te eten zorg je er voor dat je een gezonde hoeveelheid cashewnoten eet en op die manier gezond eet.

Meer dan alleen gezonde cashewnoten

Naast gezonde cashewnoten hebben we bij CL Nootjes een ruim assortiment aan noten die net zoals cashewnoten erg gezond zijn. Op die manier kan CL Nootjes goed bijdragen aan je gezonde levensstijl met ons ruime assortiment aan verse gezonde noten. Bekijk bijvoorbeeld onze gezonde pinda’s, onze gezonde hazelnoten, onze gezonde notenmix en nog veel meer. Bestel daarom de gezonde noten van CL Nootjes, dan bestel je eenvoudig verse en gezonde noten en worden ze snel bij je thuis bezorgd.