gezonde pinda's

Zijn pinda’s gezond?

Pinda’s zijn een van de meest populaire en bekende noten die er zijn, maar de vraag is of pinda’s ook daadwerkelijk gezond zijn. Of pinda’s gezond zijn of ongezond zijn zullen wij in dit blog uitgebreid beantwoorden. Gezond of ongezond is ook wel deels de hoeveelheid die je van iets eet, zo is het eten van te veel pinda’s altijd ongezond, maar dit geldt voor alles waar te veel van wordt gegeten of gedronken. Bij het consumeren van de juiste hoeveelheid pinda’s, zijn pinda’s wel erg gezond om te eten. Pinda’s zijn namelijk een rijke bron aan onverzadigde vetten, mineralen en vitamines. Doordat pinda’s deze 3 stoffen rijkelijk bevat zijn ze potentieel erg gezond. Wij vertellen u in deze blog alles over gezonde pinda’s!

Wat zorgt ervoor dat pinda’s gezond zijn?

Zoals hiervoor gezegd bestaan pinda’s uit een aantal gezonde stoffen zoals onverzadigde vetten, mineralen en vitamines. Onverzadigde vetten zijn gezonde vetten die het lichaam nodig heeft, pinda’s zijn daarom een goede bron om aan deze onverzadigde vetten te komen. Ook zijn pinda’s een rijke bron aan vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5 en vitamine E. Tot slot zitten er in een pinda ook een aantal gezonde mineralen. Een pinda bevat namelijk ijzer, kalium, fosfor, magnesium en calcium. Doordat een pinda al deze gezonde stoffen bevat, wordt een pinda dus wel gezien als een gezonde noot. Dat is waarom het erg gezond kan zijn om dagelijks pinda’s te eten. Pinda’s kunnen door de gezonde stoffen die ze bevatten goed bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Kun je te veel pinda’s eten op een dag?

Hoewel een pinda een erg gezonde noot is, is het wel belangrijk om deze met mate te eten. Hoewel onverzadigde vetten gezond zijn, is teveel hiervan nog steeds slecht om te eten. Daarom wordt er aangeraden om per dag maximaal een handje pinda’s te eten, dit komt neer op ongeveer 25 gram aan pinda’s. Als u dit dagelijks doet, zullen pinda’s enorm bijdragen aan een gezondere levensstijl. Hierbij is het wel belangrijk dat u ongezouten pinda’s eet, want gezouten pinda’s zijn wel ongezond.

Meer dan alleen gezonde pecannoten

Het assortiment van CL Nootjes bestaat uit meer dan enkel gezonde pinda’s, wij hebben namelijk een zeer ruim assortiment aan lekkere en gezonde noten. Op die manier kan CL Nootjes goed bijdragen aan uw gezonde levensstijl met ons ruime assortiment aan verse gezonde noten. Bekijk bijvoorbeeld onze gezonde cashewnoten, onze gezonde hazelnoten, onze gezonde notenmix en nog veel meer. Bestel daarom de gezonde noten van CL Nootjes, dan besteld u eenvoudig verse en gezonde noten en worden ze snel bij u thuis bezorgd.

Menu