gezonde pistachenoten

Zijn pistachenoten gezond?

Pistachenoten zijn natuurlijk erg populaire en lekkere noten, maar zijn pistachenoten gezond? Op die vraag gaan we in deze blog uitgebreid antwoord geven zodat je er achter komt of het eten van pistachenoten gezond is of juist ongezond is. Laten we voorop stellen dat het eten van te veel pistachenoten ongezond is, maar dat geldt uiteraard voor alles waarvan te veel geconsumeerd wordt. Ondanks dat zijn pistachenoten wel degelijk gezond. Pistachenoten zijn namelijk gevuld met goede stoffen zoals veel vitamines, mineralen en onverzadigde vetten. Verder zijn ze ook relatief laag in calorieën, wat ze in vergelijking tot veel andere noten nog gezonder maakt. Wij vertellen in deze blog alles over gezonde pistachenoten!

Wat maakt pistachenoten nou zo gezond?

Wat pistachenoten nou zo gezond maakt zijn een aantal factoren. Ten eerste zijn pistachenoten rijk enkele goede vitamines. De vitamines die veel in pistachenoten zitten zijn vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamines B11, vitamine C en vitamine D. Doordat pistachenoten een rijke bron zijn aan vitamines zullen ze goed bijdragen aan de gezondheid. Verder bevatten pistachenoten ook enkele gezonde mineralen zoals kalium, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Het beste is om pistachenoten rauw te eten, onbewerkt bevatten pistachenoten namelijk de meeste vitaminen en mineralen, waardoor ze dus het gezondst zijn.

Hoeveel pistachenoten kun je per dag eten?

Zoals hiervoor gezegd is, is het voor het gezond eten van pistachenoten wel belangrijk dat je niet te veel pistache noten eet. De aangeraden hoeveelheid pistachenoten om op een dag te eten zijn om en nabij 20 pistachenoten, dit staat gelijk aan ongeveer 100 gram pistachenoten. Door 100 gram pistachenoten per dag te eten zorg je er voor dat je een gezonde hoeveelheid pistachenoten eet en op die manier gezond eet.

Bekijk ons ruime gezonde noten assortiment

Naast gezonde pistachenoten hebben we bij CL Nootjes een ruim assortiment aan noten die net zoals pistachenoten erg gezond zijn. Op die manier kan CL Nootjes goed bijdragen aan je gezonde levensstijl met ons ruime assortiment aan verse gezonde noten. Bekijk bijvoorbeeld onze gezonde cashewnoten, onze gezonde hazelnoten, onze gezonde notenmix en nog veel meer. Bestel daarom de gezonde noten van CL Nootjes, dan bestel je eenvoudig verse en gezonde noten en worden ze snel bij je thuis bezorgd.

Menu