gezonde walnoten

Zijn walnoten gezond?

Een van de populairste noten die er bestaat, is natuurlijk de walnoot. De vraag is echter of deze walnoot ook daadwerkelijk gezond is. Of walnoten gezond zijn of ongezond zijn zullen wij in deze blog uitgebreid beantwoorden. Gezond of ongezond is ook wel deels de hoeveelheid die je van iets eet. Zo is het eten van te veel walnoten altijd ongezond, maar dit geldt voor alles waar te veel van wordt gegeten of gedronken. Bij het consumeren van de juiste hoeveelheid walnoten, zijn walnoten wel erg gezond om te eten. Walnoten zijn namelijk een rijke bron aan onverzadigde vetten, mineralen en vitamines. Doordat walnoten deze 3 stoffen rijkelijk bevat zijn ze potentieel erg gezond. Wij vertellen in deze blog alles over gezonde walnoten!

Wat zorgt er voor dat een walnoot gezond is?

Walnoten bestaan, zoals hiervoor gezegd, uit een aantal gezonde stoffen zoals mineralen, vitamines en onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn gezonde vetten die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Walnoten zijn daarom een goede bron om aan deze onverzadigde vetten te komen. Ook zijn walnoten een rijke bron aan vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5 en vitamine E. Tot slot zitten er in een walnoot ook een aantal gezonde mineralen. Een walnoot bevat namelijk ijzer, kalium, fosfor, magnesium en calcium. Doordat een walnoot al deze gezonde stoffen bevat, wordt een walnoot dus wel gezien als een gezonde noot. Dat is waarom het erg gezond kan zijn om dagelijks walnoten te eten. Walnoten kunnen door de gezonde stoffen die ze bevatten goed bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Hoeveel walnoten zijn te veel walnoten?

Walnoten zijn erg gezond om te eten, maar het is wel belangrijk om er niet te veel van te eten. Hoewel onverzadigde vetten gezond zijn, is teveel hiervan nog steeds slecht om te eten. Daarom wordt er aangeraden om per dag maximaal een handje walnoten te eten, dit komt neer op ongeveer 25 gram aan walnoten. Als je dit dagelijks doet, zullen walnoten enorm bijdragen aan een gezondere levensstijl. Hierbij is het wel belangrijk dat je ongezouten walnoten eet, want gezouten walnoten zijn wel ongezond.

Meer dan alleen gezonde pecannoten

Het assortiment van CL Nootjes bestaat uit meer dan enkel gezonde walnoten, we hebben namelijk een zeer ruim assortiment aan lekkere en gezonde noten. Op die manier kan CL Nootjes goed bijdragen aan uw gezonde levensstijl met ons ruime assortiment aan verse gezonde noten. Bekijk bijvoorbeeld onze gezonde cashewnoten, onze gezonde hazelnoten, onze gezonde notenmix en nog veel meer. Bestel daarom de gezonde noten van CL Nootjes, dan bestel je eenvoudig verse en gezonde noten en worden ze snel bij je thuis bezorgd.

Menu